Miody kremowe

Miód wiosenny kremowy

25,99 62,99 
Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

Miody kremowe

Miód leśny kremowy

25,99 62,99 
Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
21,99 59,99 
Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
16,99 49,99 
Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

Miody kremowe

Miód gryczany kremowy

25,99 62,99 
Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu
18,99 52,99 
Ten produkt ma wiele wariantów. Opcje można wybrać na stronie produktu

Miód kremowany ma postać aksamitnego, puszystego smarowidła. Jego doskonałą gęstość otrzymujemy poddając miód naturalny procesowi kremowania. Dzięki temu, o wiele łatwiej nabrać go łyżeczką lub rozsmarować na kanapce. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do napojów, placków lub białego sera. Konsystencja miodu kremowanego jest wystarczająco miękka, aby z łatwością wymieszać go z czymkolwiek, traktując jako zdrowy zamiennik cukru, a jednocześnie wystarczająco twarda, aby nie spływać z pieczywa.

Jak przygotowuje się miód kremowany?

Pobrany z ula miód naturalny, który rozpoczął proces krystalizacji umieszczamy w kremownicy. Przez kilka dni mieszamy miód, aby rozetrzeć kryształki w jego strukturze i nie dopuścić do krystalizacji na twardo. Przygotowany w ten sposób miód naturalny rozlewamy do słoików i w tej formie trafia on do Was.

Czy kremowanie jest bezpieczne dla miodu?

Tak. Miód kremowany w ten sposób zachowuje wszystkie cenne składniki. Nie zmienia się również jego smak, uzyskuje natomiast przyjemną, wygodną w użytkowaniu konsystencję.